01 новембар

Ekološka nagrada ,,Zeleni list” za Legacy International

ecology

Projektu ,,1 karta – 1 drvo” dodeljena je najstarija ekološka nagrada u okviru akcije „Tražimo zagađivača godine i zaštitnike životne sredine“

Simbolično, na Svetski dan zaštite životne sredine, u Ekološkom centru „Radulovački“ u Sremskim Karlovcima, za ekološki projekat ,,1 karta – 1 drvo“, kompaniji Legacy International i teniskom turniru Serbia Open, dodeljena je važna nagrada – ,,Specijalno priznanje: Zeleni list“.

“Zeleni list” predstavlja najstariju i najpoznatiju ekološku nagradu Srbiji, koju su pre 39 godina pokrenuli Radio Beograd 2 i Društvo za čistoću vazduha u Srbiji, dok je poslednjih trinaest godina zajedno dodeljuju Radio Beograd 2 i Pokret gorana Vojvodine.

Cilj ove nagrade i akcije ,,Tražimo zagađivača godine i zaštitnike životne sredine“ je unapređenje zaštite i očuvanja životne sredine kroz nagrađivanje i isticanje pojedinaca, organizacija i projekata koji najviše brinu ili, sa druge strane, najviše zagađuju životnu sredinu.

U skladu sa tim, pored nagrade ,,Zeleni list“, dodeljena je i nagrada ,,Crni list“ za one organizacije i kompanije koje su doprinele većem zagađenju i narušavanju životne sredine.

Projekat ,,1 karta – 1 drvo”, koji je podrazumevao da se za svaku prodatu kartu u okviru turnira Serbia Open, posadi jedno drvo u gradovima širom Srbije, našao se na listi  15 najvećih zaštitnika životne sredine u 2021/2022 godini.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Serbia Open (@serbiaopen)

Doprinos ovog projekta, koji se ogleda u 36.000 posađenih stabala, na više od 100 hektara zemlje u 27 gradova i na 120 lokacija, istaknut je kao jedan od najvažnijih doprinosa pošumljavanju Srbije u poslednje dve decenije.

 

TU SMO!

Kontaktirajte nas za sva pitanja, ideje, predloge i nedoumice!