25 јануар

Nacionalna nagrada “Đorđe Vajfert” za Legacy International

Projekat ,,1 karta – 1 drvo”, koji je kompanija Legacy Internatonal sprovela u okviru teniskog turnira Serbia Open 2022, osvojio je Nacionalnu za društveno odgovorno poslovanje “Đorđe Vajfert”

 Teniski turnir Serbia Open nije samo još jedan sportski događaj, već i platforma za stvaranje pozitivnog odnosa prema životnoj sredini, kao i širenje društvene odgovornosti i podizanja svesti o važnim temama za čitavo društvo.

Uticaj ovakvog načina rada dokazan je i osvajanjem Nacionalne nagrade za društveno odgovorno poslovanje “Đorđe Vajfert” koju su organizatori turnira ispred kompanije Legacy International dobili za realizovanje projekta “1 karta – 1 drvo”, a koju već 17 godina dodeljuje Privredna komora Srbije.

Nacionalna nagrada za društveno odgovorno poslovanje “Đorđe Vajfert” predstavlja jedno od najznačajnijih priznanja koje se dodeljuje od strane zvanične institucije jedne države, a namenjeno je kompanijama koje se u poslovanju ističu po principima društvene odgovornosti na etičan, transparentan i održiv način.

Kompanija Legacy International bila je jedna od 15 nagrađenih finalista, i to u kategoriji mala i mikro privredna društva.

“Kroz ovaj projekat želeli smo da našoj zemlji poklonimo nova “zelena” pluća i doprinesemo boljem kvalitetu vazduha, što smo verujemo uspeli sadnjom novog drveća na gotovo 100 hektara zemljišta, uz to godišnje eliminišući više od 840.000 tona CO2 iz vazduha. Takođe, želeli smo da ovom akcijom i drugim sportskim manifestacijama i kompanijama damo motivaciju da nas prate na ovom putu. Bili bismo najsrećniji kada bismo se pored sporta, nadmetali i u ozelenjavanju naše zemlje. Veoma smo ponosni na nagradu koju smo dobili, a još srećniji zbog činjenice što smo ovaj uspeh ostvarili zajedno sa hiljadama ljubiteljima tenisa bez kojih ovaj projekat ne bi bio moguć”, istakli su Vojin Pušica i Sanja Petrovski, koji su bili na čelu sprovođenja ovog projekata i ispred kompanije Legacy International primili ovu značajnu nagradu.

Vojin Pušica i Sanja Petrovski, na uručenju Nacionalne nagrade

Projekat “1 karta – 1 drvo” podrazumevao je da se za svaku prodatu kartu na turniru Serbia Open 2022, posadi jedno drvo u gradovima širom Srbije. Rezultat projekta ogleda se u 36.000 posađenih stabala u 27 gradova i na više od 120 lokacija širom Srbije.

Pogledajte kako je izgledala dodela nagrade ,,Đođe Vajfert“.

TU SMO!

Kontaktirajte nas za sva pitanja, ideje, predloge i nedoumice!